• info@tasarimstudio.com
  • 08503021082

KANDIRA\’DA NELER OLUYOR

3 Ocak 2017 22:28 tarihinde eklendi

zmit – Kandıra Duble Yolu 2018’de Hizmete Açılacak! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit-Kandıra’daki duble yolun inşasının yakın zamanda başlayacağını müjdeledi.
Kocaeli’nin kent merkezi ile ilçeler arasında da kolay ulaşım için yeni yatırımlar gerçekleşmeye devam ediyor. İzmit ile Kandıra arasında gereksinim duyulan duble yol hayata geçiriliyor. İhalesi yapılmış olan duble yolun sözleşmesi 19 Şubat’ta tamamlanarak duble yolun inşaatın başlaması aşamasına geçildi. Duble yolun tamamlanması yaklaşık iki buçuk yıl sürecek. İnşaatta ilk kazmanın yakın zamanda vurulacağını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Merkezi(İzmit) ile Kandıra arasının iki gidiş iki geliş duble yol olması için tarih de verdi. 2018 yılında İzmit ve Kandıra arasında herhangi bir ulaşım sorununun kalmayacağını kaydeden Bakan Işık, duble yola eklenen otogar kavşağının ise bölgeye derin bir nefes aldıracağını belirtti.
Beklenen duble yolun bölgeye yakın illerden Yalova ve Bursa’yı da içine alarak Karadeniz’e daha rahat açılması için de çok önemli olduğunu belirten Bakan Işık, “Artık yapılacak duble yol ile güvenli seyahat imkanına kavuşulacak. 2 milyonluk İzmit nüfusu ve çevre kentlerin Karadeniz’e ulaşması çile olmaktan çıkacak. Deniz turizmi hızlanacak. Kocaelimizin iki önemli merkezi arasında kolay ulaşım sağlanacak. Turizm canlanacak. Özellikle yazın hafta sonlarında Cebeci, Kefken, Kerpe gibi Kandıra sahillerine yoğun talep nedeniyle yaşanan aşırı araç trafiği ortadan kalkacak. İller arasındaki hem ticareti hem de turizmi canlandıracak projenin en geç 2018’de bitirilmesini hedefliyoruz” sözleriyle proje hakkında bilgiler verdi.

Yol yapım çalışmaları bittiğinde İstanbul-Kefken 1.5 saat gibi bir sürede güvenle katedilebilecek. Son yıllarda yoğun talep gören Kandıra -Kefken ve civar sahilleri böylece rahat bir nefes alacak. ulaşım sorunlarının çözülmesi ve yatırımların bölgeye hareket getirmesi ile turizm bölgenin en iyi yatırım aracı olacak.